Verzekeraars autoverzekering

Met hun autoverzekering proberen natuurlijk een heleboel verzekeraars zich geliefd bij je te maken. In bijna elk reclameblok wat je op televisie ziet komt wel weer een reclame voorbij waarin een verzekeraar haar autoverzekering in het daglicht wil zetten. We begrijpen dan ook als geen ander dat het met zo’n grote schare aan verzekeraars helemaal nog niet zo eenvoudig is een autoverzekering te gaan afsluiten. Achteraf wil je natuurlijk geen spijt van je beslissing krijgen en dat is ook gewoon prima te voorkomen, maar je zult er wel wat zelf voor moeten doen.

Beste verzekeraar consumentenbond

De consumentenbond bekijkt een keer in de zoveel tijd welke verzekeraar er per verzekering het beste is. Een factor die hier bijvoorbeeld bij komt kijken is klantvriendelijkheid. Het is moeilijk om verzekeraars te gaan vergelijken op klantvriendelijkheid als je zelf helemaal geen ervaring hebt met die verzekeraars. Zo’n onderzoek van de consumentenbond kan dan wel wat nieuw licht op een verzekeraar schijnen, maar ook met dergelijke onderzoeken is natuurlijk wel het probleem dat er slechts 1 verzekeraar volgens de consumentenbond in een bepaalde periode de beste kan zijn. En als deze verzekeraar nu net een premie hanteert die absoluut hoger ligt dan degenen die je bij concurrerende verzekeraars hebt gezien kun je goed het gevoel hebben dat die verzekeraar het in elk geval niet gaat worden. Je kunt aan zo’n uitverkiezing dus maar net zoveel waarde hechten als je zelf wilt.

Bij een verzekeraar een autoverzekering afsluiten is de procedure niet, want dit is bij de meeste verzekeraars in 3 of 4 stappen al bewerkstelligd. Het meeste werk zit hem dus in het voorwerk en indien je dit goed doet zul je ongetwijfeld een goed resultaat in de vorm van een prima autoverzekering overhouden.

Vorig artikel:

Volgend artikel: