Schade claimen

Niemand claimt graag een schade die hij of zij heeft gemaakt, maar in het geval een schade mocht voorkomen is het wel zo handig om al van tevoren wat meer te weten over de procedure die je moet doorlopen om een schade te gaan claimen bij je autoverzekeraar. Een schade schriftelijk melden is het meest handig, omdat dan ook gelijk alles al zwart op wit staat. De optie om dit telefonisch te doen wordt wel door veel autoverzekeraars aangeboden, maar hun voorkeur zal zeker uitgaan naar een schriftelijke melding van de schade. Dit doe je zo snel mogelijk.

Schadeformulier

Bij een schade hoort veelal ook een schadeformulier. Ook hierbij is het zaak deze zo snel mogelijk naar een autoverzekeraar op te sturen. Een schadeformulier bestaat uit meerdere lagen waarvan een deel voor jou zelf is en een deel voor de verzekeraar. Bij een autoverzekering afsluiten krijg je van de autoverzekeraar ook de polisvoorwaarden toegestuurd. In de polisvoorwaarden is precies te lezen wat er bij schade dient te gebeuren en wat een autoverzekeraar van je verwacht. Lees dit dus ook altijd door.

Schade geclaimd, en nu?

Als je eenmaal de schade hebt ingediend bij je verzekeraar en zij hebben ook het schadeformulier van je ontvangen zullen zij vanaf hier alles voor je regelen. Ofwel zal er vergoed moeten worden, ofwel moet jij zelf vergoed worden, maar de verzekeraar regelt dit. Het kan zijn dat je een autoverzekering hebt afgesloten via een assurantiekantoor. Het is dan gebruikelijk dat ook de communicatie rondom de schade en dergelijke via het assurantiekantoor loopt. Je wordt dus standaard op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom de schade. Zeker in het geval je geld ontvangt is dit natuurlijk prettig, want je wilt zo snel mogelijk voor schade vergoed worden.

Let erop dat wanneer je een schade hebt het altijd handig is om te checken of je bij een verzekeraar te maken hebt met vrije reparatiekeuze of niet. In het geval dit niet zo is kun je het best even checken bij je verzekeraar waar de dichtstbijzijnde garage in jouw buurt is waar je kunt rekenen op volledige vergoeding van de kant van de verzekeraar.

Vorig artikel:

Volgend artikel: