Premie berekenen

Wil je de premie berekenen van een autoverzekering, bijvoorbeeld om na te gaan waar je voordelig terecht kunt of wat je kunt besparen ten opzichte van je huidige autoverzekering. Het is wat dat betreft de moeite waard om regelmatig een berekening van de premie te maken. Je zorgt er op die manier voor dat je doorlopend op de hoogte bent van eventuele mogelijkheden om te besparen. De premie berekenen van je autoverzekering kost maximaal een paar minuten, waardoor het de moeite waard is dit regelmatig even te doen.

Online premie berekenen

Je kunt gewoon online de premie berekenen voor je autoverzekering, zodat je de vergelijking kunt gaan maken tussen verzekeraars. Het is voldoende om aan te geven wie je bent, waar je woont en welke auto je rijdt of welke auto je wilt gaan verzekeren. Aan de hand daarvan kun je de premie berekenen, om na te gaan wat je bij de verschillende verzekeraars aan premie zou betalen. Uiteraard is het verstandig om tevens goed naar de dekking te kijken, zodat je kunt rekenen op een voordelige autoverzekering die ook daadwerkelijk uit zal keren op het moment dat er wat aan de hand is.

Wat bepaalt de premie?

Benieuwd naar de factoren die van invloed zijn op de premie? Je kunt de premie berekenen door aan te geven wie je bent en waar je woont. Vooral je leeftijd en je woonplaats zijn van belang. Jongeren betalen een hogere premie, net als mensen die in een drukke stad wonen. Vervolgens dien je aan te geven welke auto je rijdt of wilt gaan rijden en hoeveel schadevrije jaren je hebt. De waarde van de auto bepaalt grotendeels de premie, het aantal schadevrije jaren is van invloed op de no-claim korting waar je op kunt rekenen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: