Overstappen

Een autoverzekering is iets waar veel mensen geen idee van hebben dat er toch altijd weer zoveel geld op valt te besparen. Want het is geen fabeltje dat men gewoon veel meer betaalt voor de verzekering voor de auto dan in werkelijkheid nodig is. Veel mensen sluiten een autoverzekering af om er vervolgens geen aandacht meer aan te schenken en gewoon braaf maandelijks de premie te laten afschrijven van hun rekening. Dit is even heel kort door de bocht gezegd gewoon dom, want wanneer men autoverzekeringen zou gaan vergelijken wordt in 9 van de 10 gevallen al gauw duidelijk dat het goedkoper kan. En als deze optie zich voordoet, waarom zou je er dan niet dankbaar gebruik van maken. Het kan in sommige gevallen om een paar tientjes gaan dat je per jaar kunt besparen, maar veel vaker zal het om grotere bedragen gaan en dat maakt het dus alleen nog maar meer rendabel om je autoverzekering te gaan afsluiten bij een verzekeraar met goedkopere premies. Het is dus tijd voor overstappen, in elk geval als je vindt dat dit loont, want de kans bestaat natuurlijk al wel dat je al van een goedkope autoverzekering voorzien bent. De kans dat dit niet zo is is echter groter.

Kun je altijd overstappen?

Een autoverzekering afsluiten doe je grof gezegd bij de helft van de autoverzekeraars voor een jaar en bij de andere helft kun je maandelijks opzeggen. Dit beantwoord dus ook direct de vraag of direct overstappen tot de mogelijkheden behoort, want dit zal van je verzekeraar en je contract afhankelijk zijn. Je weet dus pas of een autoverzekering afsluiten voor jou mogelijk is als je ook weet of je op het moment wel in de gelegenheid bent om überhaupt te mogen overstappen. Als je nog geen autoverzekering hebt kun je uiteraard altijd een autoverzekering gaan afsluiten zonder moeite, maar een overstap zal dus niet altijd per direct kunnen worden verwezenlijkt.

Overstappen is uiteraard niet nodig als je enkel wilt gaan wisselen van dekking. Dit kan bij dezelfde verzekeraar ook wel conform de polisvoorwaarden.

Vorig artikel:

Volgend artikel: