Kenteken schorsen

Wil je het kenteken schorsen, zodat je tijdelijk geen gebruik kunt maken van de auto en het niet nodig is om de verzekering door te laten lopen? Dit vormt vaak een goed alternatief voor het stopzetten van de autoverzekering. Je zorgt er met een schorsing van het kenteken en het opschorten van de autoverzekering voor dat de schadevrije jaren langer behouden blijven dan wanneer je de polis op zou zeggen. Ga je tijdelijk naar het buitenland of wil je tijdelijk geen gebruik maken van de auto? Je kunt dan het kenteken schorsen, hiervoor kun je terecht bij de RDW.

Schorsen en autoverzekering opschorten

Je kunt het kenteken schorsen en de autoverzekering opschorten, zodat je daar tijdelijk geen premie voor hoeft te betalen. Bijkomend voordeel? Je hoeft de wegenbelasting voor je auto niet te betalen, omdat je daar geen gebruik van mag maken tijdens de schorsing. Je kunt je kenteken schorsen op het moment dat je bijvoorbeeld een aantal maanden lang van plan bent om geen gebruik te maken van de auto. Houd er rekening mee dat je de weg in die periode niet op mag met de auto, ook niet één keer om even wat op te halen of weg te brengen.

Kenteken schorsen bij de RDW

Je kunt het kenteken schorsen bij de RDW, om de autoverzekering vervolgens op te schorten bij je autoverzekeraar. Geef duidelijk aan dat je deze op wilt schorten en niet stop wilt zetten, dit zijn twee verschillende dingen. Je kunt je kenteken schorsen bij de RDW en je verzekeraar bijvoorbeeld online aangeven dat je de polis tijdelijk op wilt schorten. Je zorgt er daarmee voor dat je de komende maanden geen premie hoeft te betalen. Op een later moment kun je de schorsing bij de RDW opheffen en de autoverzekering weer in laten gaan, zodat je de weg weer op mag met je auto.

Vorig artikel: