Eigen risico

Zoek je naar een autoverzekering met een eigen risico of wil je juist gebruik maken van een polis die meteen uitkeert op het moment dat er wat aan de hand is? Het is in bepaalde gevallen de moeite waard om gebruik te maken van een eigen risico, aangezien het de premie behoorlijk kan drukken. Rijd je aan de andere kant wel eens schade of heb je regelmatig te maken met sterren of barsten in de ruit? Dan is het wellicht verstandig om een autoverzekering zonder eigen risico af te sluiten.

Voordeel van een eigen risico

Een autoverzekering met een eigen risico leidt tot een situatie waarin je eerst zelf een deel van de kosten dient te betalen, op het moment dat je schade meldt. Het gaat bijvoorbeeld om €150, de schade boven dat bedrag kun je uit laten keren. Houd er rekening mee dat het gaat om een eigen risico per gebeurtenis, je dient dat bij iedere schade eerst zelf te betalen. Het voordeel van een eigen risico binnen je autoverzekering? De verzekeraar hoeft minder snel en minder uit te keren, waardoor jij kunt rekenen op een aantrekkelijke korting op de premie.

Eigen risico voor ruitschade

Het is vooral van belang om goed te kijken naar het eventuele eigen risico met betrekking tot ruitschade. Veel verzekeraars hanteren een eigen risico van €150, wat betekent dat het bij een nieuwe ruit nodig is om dit bedrag zelf te betalen. Sommige herstellers nemen dit bedrag aan eigen risico van je over, maar dat is niet standaard het geval. Woon je in een omgeving waar je regelmatig te maken hebt met ruitschade of rijd je veel op de snelweg? Het is dan verstandig om het eigen risico binnen de autoverzekering kritisch te bekijken, dit is niet altijd een goed idee.

Vorig artikel:

Volgend artikel: