Dekkingen

Bij een autoverzekering is het meest belangrijke de dekking. Wat vindt je nou echt belangrijk om tegen gedekt te zijn. Is er bijvoorbeeld in de buurt waar je woont veel vandalisme en wil je om die reden dus ook dat je auto goed verzekerd is tegen vandalisme of zijn er andere zaken die je belangrijk vindt, zoals bijvoorbeeld dekking hebben tegen schade die ontstaat door natuurgeweld als een storm. Dat zijn dus zaken om vooraf goed te bedenken. Omdat er 3 verschillende dekkingen zijn en ze behoorlijk uiteen lopen moet het over het algemeen toch niet al te lastig zijn om de geschikte dekking te vinden, aangezien ze zoals gezegd nogal uiteen lopen.

Wettelijke Aansprakelijkheid

Een auto dient standaard te zijn verzekerd met de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering die een autoverzekering te bieden heeft. Alhoewel dit een goedkope premie oplevert moet je je hierbij ook goed beseffen dat de dekking zeer karig is tot eigenlijk nihil. In elk geval voor je eigen auto. Deze dekking zorgt er namelijk alleen maar voor dat er vergoeding wordt gegeven aan een tegenpartij die jou aansprakelijk voor schade stelt en hierin gelijk krijgt. Mocht jij ook nog met een schade zitten hierdoor, dan zul je deze gewoon zelf moeten gaan bekostigen. De karige dekking strookt overigens prima met de premie, want die is voor de WA verzekering van de auto erg laag.

Beperkt casco en casco

Met beperkt casco en casco hebben we direct de andere 2 dekkingen naast de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd. De eerst genoemde is de middelmatige dekking en biedt al veel meer aan dekking. Het enige wat er bij deze dekking eigenlijk aan ontbreekt is de dekking voor het te water raken met de auto en daarnaast ook nog de dekking aan de eigen auto na het veroorzaken van een ongeval. Voor de rest kun je wel op deze dekking rekenen bij schade door weersomstandigheden als stormschade en hagelschade. Voor een zeer complete dekking zul je gewoonweg het beste af zijn met de Casco verzekering, want deze voorziet eigenlijk in alle soorten schades die je met de auto kan hebben.

Naast de gebruikelijke dekkingen waarvan je er eentje dient te kiezen zijn er ook nog de aanvullende dekkingen, waaronder ook bijvoorbeeld de no-claim beschermer valt. Aanvullende dekkingen zijn altijd vrijblijvend om af te sluiten.

Vorig artikel:

Volgend artikel: