Dekking in het buitenland

Benieuwd naar de dekking in het buitenland van je autoverzekering? Je ontvang van je verzekeraar een groene kaart op het moment dat deze je definitief accepteert. Er is tegenwoordig sprake van een pasje in het formaat van je bankpas, in het verleden ging het om een groen stuk papier. Hierop staat dat je auto verzekerd is en in welke landen je gebruik kunt maken van de dekking. Er is binnen de autoverzekering wat dat betreft sprake van dekking in het buitenland, zodat je ook in het buitenland kunt rekenen op dekking bij schade.

Verzekering en groene kaart

Je kunt op de groene kaart aflezen in welke landen er sprake is van dekking. De dekking in het buitenland geldt in principe in heel Europa, waardoor je met je auto zonder zorgen de grens over kunt gaan. Zou er bijvoorbeeld in Duitsland of Frankrijk een ongeval gebeuren op basis waarvan je de verzekering in wilt schakelen? Dankzij de dekking in het buitenland kun je rekenen op uitkering van de schade.

Houd er rekening mee dat je een rechtsbijstandsdekking kunt gebruiken om iemand in het buitenland aansprakelijk te stellen. Heb je die niet? Dan zal je zelf aan de slag moeten om aanspraak te kunnen maken op de dekking in het buitenland.

Pechhulp in het buitenland

Het is naast de dekking in het buitenland voor je autoverzekering verstandig om na te denken over de mogelijkheden op het gebied van pechhulp. Wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je bij pech onderweg in het buitenland op kunt rekenen dat iemand je komt helpen? Het is dan verstandig om de dekking in het buitenland uit te breiden met pechhulp. Op die manier zorg je ervoor dat je ook over de grens kunt rekenen op een goede autoverzekering, zodat je zonder zorgen op pad kunt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: